Yolculuk Oncesi II...

Daha onceki "Yolculuk Oncesi I..." yazimda belirttigim uzere bize parkurla ilgili degerli bilgiler veren Oytun Salman'in tavsiyelerini ve tecrubelerini sizlerle paylasiyoruz. Yola cikmadan, yolu yurumus insanlarla iletisime gecmek daha gercekci yolculuk planlari yapabilmenize olanak sagliyor. 8 gunluk hedefimiz halen Hisaronu-Kas yuruyusu olsa da etaplarin zorluguna bagli olarak programimizda cesitli duzenlemeler yapmayi planliyoruz.

Eğer daha önce gitmediyseniz Hisarönü'nden Ölüdeniz yönüne giderek Ölüdeniz'e inen yokuşun solunda başlangıç tabelasını göreceksiniz,ilk 2 etap oldukça kolay ve sorunsuz,hatta daha da önce yazdığım gibi eğer Kelebekler Vadisi'ne inmeyecekseniz aynı gün Hisarönü-Faralya-Kabak Koyu yapabilirsiniz.

Kabak Koyu-Belceğiz arası biraz yorucu olacak ama su sorunu yaşamazsınız bu mevsimde. Alınca'ya vardığınızda her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Alınca'dan sonra yol biraz karışık ama işaretler net kaybolmazsınız yalnız bir süre sonra yol ikiye ayrılır;Sancaklı ve Boğaziçi köyleri yolu ile diğer yol. Bence 2.yolu seçip önce Gey Mahallesi'ne oradan da Bel Mahallesi'ne geçin. Burada rahatça konaklayabilirsiniz.

Belceğiz-Letoon arası oldukça zorlu,iki tane antik kenti kaçırmayın. Onların arasından geçmeniz gerekecek,sonra da Gavurağılı köyüne varacaksınız oradan da küçük bir patikayı takip edip antik bir surdan Pydnai'ye girmeniz gerekecek. Yol buradan hemen yanıbaşınızda göreceğiniz Özlen Çayı'nı takip ederek onun denize döküldüğü yere dek uzanacak. Letoon'a giden yol vardığınız kumsaldan devam ederek gider. Bir süre sonra çöl gibi bir yerden geçeceksiniz. Hemen sonrası Letoon.

Letoon'un içinden geçen toprak yol sizi Eşen Çayı'na götürür,onun kıyısında ilerleyerek taş bir köprüye varacaksınız,onu geçince Kınık'tasınız. Kınık'tan tabelayı takip ederk Xanthos'a gideceksiniz,oradaki antik su arkını izleyerek çam ormanını geçip Çavdır'a varacaksınız. Bence orada bir süre dinlenin yolun sonrası biraz karışık ama işaretler belirgin buradan Çayköy'e ulaşmanız gerekecek,orada köylülere "suyun gözü"nü sorarsanız size yolu net olarak anlatırlar,son nokta da orası zaten, İnpınar.

İnpınar ya da biraz yukarısında kamp yapabilirsiniz. İnpınar'ın hemen tepesindeki düzlükten aşağıya inen yol Likya Yolu. Çam ağaçlarını geçince asfalt var,oradan Üzümlü köyüne ulaşın,oradan da İslamlar köyüne gitmeniz gerekecek ama yollar net. İslamlar köyünden Akbel'e çıkan patikayı sorun söylerler.

Akbel kavşağında yol ikiye ayrılır ben Patara'yı pas geçip Kalkan tarafına devam edip Bezirgan'a geçtim. Kalkan yolunda biraz ilerledikten sonra (asfaltta) bir sarnıcın yanından Bezirgan'a çıkmaya başlayacaksınız. Patikada yükseldikçe garip şekilli kayalar çıkacak önünüze, onu geçince bir de keçi ağılı benzeri bir yeri geçeceksiniz,sonra geniş dönemeçler yapmanız gerekecek ama yorgun değilseniz eğer, yoldan vazgeçip direkt tepeye tırmanmaya çalışın,Bezirgan yaylası orada.

Bezirgan'dan Kalkan asfaltına inerek,ilerleyip Kaputaş Kanyonu'na ulaşın. Önünüze gelen dereyi geçerek gene tabelayı göreceksiniz aman kaçırmayın. Orada Ambarlararası tepesini sorun mutlaka birileri vardır. İşaretleri takip ederek iki tane evin yanından geçeceksiniz onlara Seyret yaylasını sorun tarif ederler,orası Gökçeören. Gökçeören'den sürekli tırmanarak Susuz'a ulaşabilirsiniz.

Bu etapta kaybolma riskiniz pek yok ama Susuz'da pek birşey bulamazsınız,eğer yorgun değilseniz bence devam edip Kaş'a inin. Susuz'dan sürekli inerek Çukurbağ köyüne ulaşacaksınız,burada camiyi geçip yokuş aşağıya inin, önünüz Kaş.

Biliyorum anlatırken kolay ama orada iken kesinlikle daha zor. Umarım az da olsa yardımım dokunmuştur,işinize yarayacak birkaç fazla ayrıntılı olmayan harita görüntüsü de atmaya çalışacağım.

Hepinize iyi yürüyüşler...

0 Response to "Yolculuk Oncesi II..."

Yorum Gönder